Als ZP’er aan de slag in de zorg. Kan dat wel ?

Vorige week kwam er in het nieuws dat het aantal zp’ers in de zorg flink aan het groeien is. De vrijheid van het kiezen van een opdracht en het zelf bepalen van de hoeveelheid tijd die mensen aan patiënten kunnen besteden zijn de meest voorkomende argumenten om als zelfstandige aan de slag te gaan. In de zorg hebben medewerkers te maken met een enorm hoge druk en rennen ze van hot naar her. Doordat ze als zelfstandige zelf hun tijd in kunnen delen, is dat voor een patiënt ook een fijne ontwikkeling. De kwaliteit en kwantiteit van de zorgverlening gaat hiermee omhoog, want er wordt meer tijd vrijgemaakt voor de patiënt.

Allemaal positief nieuws dus, zou je denken. Maar er zijn wel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Volgens de wet dba mag er bijvoorbeeld geen sprake zijn van gezag. Iets wat een uitdaging is in de zorg, zeker als verpleegkundige. Want dat betekent dat er niemand tegen jou mag zeggen hoe je iets moet doen. En een werkrooster is bijvoorbeeld ook al een vorm van gezag. Het is heel erg belangrijk, zeker in de zorg, hoe de opdrachtspecificatie eruit ziet. Daarin mag bijvoorbeeld het volgende worden opgenomen: ‘Aan het einde van de dag moeten de steunkousen bij mevr. Janssen zijn aangetrokken, en moet het appartement gereinigd zijn.’ Er wordt namelijk niet bepaald ‘hoe’ deze taken gedaan moeten worden. Hier wordt alleen een resultaat bepaald.
Wordt er op de werkvloer gezegd: ‘Je hebt 30 minuten de tijd voor deze taak’, dan is dat wel een vorm van gezag, want als zelfstandige bepaal je ook de tijdsindeling helemaal zelf. Tenzij dit uiteraard specifiek is opgenomen in de opdrachtspecificatie, zoals net is beschreven bij de situatie van mevrouw Janssen.

Daarbij mag je als zelfstandige niet hetzelfde werk uitvoeren als iemand in loondienst. Als coördinator o.i.d. kan dat wel, want dan heb je net iets andere taken en geef je leiding.

En ga je aan het werk via een intermediair? Dan moet er met de juiste goedgekeurde modelovereenkomst worden gewerkt, want anders wordt dit gezien als tussenkomst.

Dus als antwoord op de vraag: als zelfstandige werken in de zorg, kan dat wel? Ja, dat kan zeker maar je hebt met een aantal belangrijke zaken rekening te houden.

Wil je eens een check doen om te kijken of je opdracht DBA proof is? Neem dan gerust contact met ons op via 0345-537100 of mail@compliancefactory.nl