Flexkeus: Payroll of Zelfstandige Professional?

In plaats van een vaste werknemer wil je een flexibele arbeidskracht inhuren om een bepaald project te realiseren. Maar waar kies je voor?
Ga je voor een payroll-/uitzendconstructie of huur je een ZP’er in?

Laten we eerst de voordelen benoemen waarom je een flexibele arbeidskracht inhuurt.

Gemak
Het inhuren van een zelfstandige professional is relatief gemakkelijk en ook het beeïndigen van de samenwerking kan op elk gewenst moment. Er is tenslotte geen sprake van een vast contract. Heel handig wanneer je organisatie te maken heeft met tijdelijke hoge werkdruk (pieken). Een zelfstandige professional huur je in voor specifieke werkzaamheden. Het gaat hier om een specialist die werkzaamheden kan uitvoeren die niemand anders binnen de organisatie kan. Wanneer het project is afgerond, neem je weer afscheid van elkaar. Dit kan overigens ook nog eerder als dat gewenst is

Wil je gaan payrollen? Dan komt de medewerker bij The Compliance Factory op de loonlijst. Wij zijn dan dus ook juridisch gezien de werkgever. Alles wat te maken heeft met juridische zaken rondom het arbeidscontract zoals betaling van loon, verlof, vakantiedagen, pensioen, arbeidsvoorwaarden, bijbehorende cao, contract, ziekte en ontslag neemt The Compliance Factory van je over. Hoewel wij juridisch gezien de werkgever zijn, zijn jullie als organisatie nog altijd de leidinggevende op de werkvloer. Wil je de samenwerking beeïndigen? Dan kun je bij een tijdelijke werknemer nog wel te maken krijgen met een opzegtermijn, afhankelijk van de periode dat je hem/haar al inhuurt. Maar in principe heb je één dag opzegtermijn.

Lagere personeelskosten
Het uitbesteden is vaak goedkoper dan de contractadministratie voor eigen rekening nemen. De vaste kosten van een fulltime contractadministrateur bedragen per jaar gemiddeld al gauw zo’n € 50.000. The Compliance Factory regelt het in vanaf €1,- per uur. Een contractadministrateur moet ook nog eens op de hoogte blijven van de steeds wijzigende wet- en regelgeving. Dat betekent dat er regelmatig een cursus of opleiding moet worden gevolgd om kennis bij te schaven.
Deze opleidingskosten bespaar je bij het uitbesteden van de contractadministratie.

Continuïteit
Heb je één contractadministrateur in dienst? Dan ben je als organisatie erg afhankelijk wanneer hij/zij ziek wordt of om een andere reden ‘wegvalt’. Bij het uitbesteden is continuïteit gewaarborgd.

Risico’s worden weggenomen
De meeste ondernemers willen zich graag zo min mogelijk bezig houden met vervelende zaken als administratie en de steeds veranderende wet- en regelgeving.
Heel begrijpelijk, maar het zijn wel hele belangrijke zaken. Zijn de contracten niet compliant, oftewel volgens de geldende wet- en regelgeving, dan loopt jouw organisatie grote risico’s die kunnen leiden tot hoge boetes en potentiële imagoschade. Deze risico’s worden weggenomen door The Compliance Factory. Onze organisatie zit regelmatig rond de tafel met politici om bijvoorbeeld zaken te bespreken rond de wet DBA.
The Compliance Factory is hierdoor als één van de eersten op de hoogte van eventuele wetswijzigingen. Deze belangrijke informatie wordt direct ook aan jou bekend gemaakt.

Volledige transparantie
Dankzij ons softwaresysteem Contractdossier is er volledige transparantie in de kosten en contracten. Je kun te allen tijde realtime alle contracten, facturen, urenstaten etc. bekijken.

Dan nog het antwoord op de vraag payroll of zelfstandige professional?
Dat hangt uiteraard helemaal af van beschikbaarheid en de kennisbehoefte van de organisatie. Wij gaan graag samen een gesprek aan om te kijken wat het beste bij de situatie past. Uiteraard op vrijblijvende basis.

Neem contact met ons op via 0345-531700 of mail@compliancefactory.nl en volg ons via Twitter & LinkedIn voor de laatste ontwikkelingen omtrent flexibele arbeid. En wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie of thee.